PICNIC-lamppu: osa suomalaista muotoiluhistoriaa nyt mesenaatti.me -joukkorahoitus-kampanjassa
PICNIC valaisee yöpöydän, kruunaa työpöydän tai koristelee olohuoneen. Hauska lamppu koostuu sähköosia lukuunottamatta pelkästä kotimaisesta vanerista ja paperilautasista. Sen kokoamiseen ei tarvita yhtään ruuvia eikä pisaraakaan liimaa. Palaset yksinkertaisesti vain napsautetaan paikoilleen.


Tunturin kuntovälineiden ja monien muiden käyttötuotteiden muotoilijana tunnettu Heikki Kiiski käytti viimeiset vuotensa valaisinten suunnitteluun. Projektin toisena osapuolena toimi Heikin hyvä ystävä, pitkään Suomessa asunut ja työskennellyt puolalainen muotoilijalegenda Tomasz Rudkiewicz. Parivaljakon yhteistyöstä syntyi lukuisia lamppuja ja taidevalonäyttelyitä.


Meidän mielestämme PICNIC on liian hauska valaisin unohdettavaksi. Siksi olemme päättäneet kehittää sen prototyypistä todelliseksi valmistettavaksi tuotteeksi. Samalla se toimii hauskana kunnianosoituksena Heikille, Tomekille ja miksei eurooppalaiselle yhteistyöllekin. Hienona jatkona tarinalle PICNICit valmistaa Rudkiewiczien perheyritys Varsovassa.


Tule mukaan pelastamaan pala suomalaista muotoiluhistoriaa! Saat samalla hienon valaisimen itsellesi tai lahjaksi. Tai vaikka lamppuparin yöpöydällesi.


Tule mukaan!

https://mesenaatti.me/1700/picnic-lamppu-tuotantoon/

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki