top of page

Luukku 8: Beaujolais Nouveau & salmiakki

Kuten ainakin omistautuneimmat seuraajamme tietävät, olemme jo jonkin aikaa ehdoin tahdoin venytelleet salmiakilla ja viinillä sitä psykofyysissosiaalista kokonaisuutta, joka ihmisen ja hänen makuaistinsa ympärillä pyörii. Marraskuun kolmannen torstain paikkeilla veimme kuvainraastannan uudelle tasolle, ja maistelimme kylmän rauhallisesti salmiakkeja vuoden 2023 Beaujolais Nouveaun kanssa. "Sacré bleu!" kuten kukaan ranskalainen ei sanoisi koskaan missään.

Idea on toki hauskan anarkistinen sellaisenaankin, mutta kaikkein järjettömintähän on se, että homma toimii. Salmiakkien viineistä provosoimia makuja ei tarvitse keskittyneesti fiilistellä: ne tärähtävät kitalakeen kuin Last Christmas Tokmannin kassajonossa. Ja salmiakkikomponenttia vaihtelemalla samaan iltaan ja jopa lasilliseen saa mahdutettua useita varsin erottuvia elämyksiä.


Hauskinta kuitenkin on, että harvoissa viininmaisteluissa tunnelma on heti alusta lähtien riehakkaan utelias. On kiljahtelua, äimistelyä ja huikentelevia korulauseita, kun ihmiset yrittävät avata aistimuksiaan ja hakea niille vertaisarvioita. Juuri tästä kulmasta Beaujolais Nouveau ja salmiakki tarjoavat mainioita mahdollisuuksia niin pikkujoulujen viihteeksi kuin lahjaksi hänelle, joka kuvittelee kokeneensa jo kaiken oleellisen. Lämmin suositus, siis. Kuten Mika videolla sanoo: "Kyllä näiden kanssa kannattaa pitää hauskaa!"

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page