top of page

Luukku 5: World — the Original SoundtrackAnna lahjaksi konsertti, jossa esiintyy luonto itse! Tallenna ääntä sinulle tärkeistä luontokohteista ja miksaa niistä kaikkien aikojen rentoutumis- ja meditaatiomiksaus.

Jos muistutat erästä tuttavaani, eli olet helposti innostuva ja sinulla viiraa, idea on jo nyt saattanut päässäsi paisua luonnon äänistä luoduksi oopperaksi tai sinfoniaksi kaikilla asianmukaisilla osilla. Siinä tapauksessa sitä kannattaa harkita korkeintaan jouluksi 2027, ja vielä mieluummin siirtyä seuraavaan ideaan. Mahdollinen kompastuskivi on sekin, että päässäsi syntyy kohtuullinen ja jotakuinkin toteutuskelpoinen idea, mutta se vaatisi muutaman äänen joita on tähän hätään vaikea itse äänittää (yli lentävän kurkiauran vitsikkään haikea peltitorvishow, kuningattaren ympärillä parveilevien mehiläisten jalkojen rapina, tai vaikka muurahaiset päällekkäin, joitakin esimerkkejä mainitakseni).


En mene neuvomaan, mutta totean vain netistä löytyvän runsaasti ääniefektejä myyviä palveluja. Parasta toki olisi äänittää kaikki palat itse, mutta hei, minä en kerro ellet sinä kerro.

Helpoin tapa saada teos todella aikaan on tyytyä äänittämään yksi kohde yhdellä reissulla. Esimerkiksi hyvällä suuntamikillä äänitetty puro tai koski tuottaa helposti yhden joululahjateoksen verran materiaalia.


Tietysti jo tuohonkin tarvitaan suuntamikki, äänityskalusto ja se puro. Mutta minusta idea on hyvinkin sen arvoinen. Maailman original soundtrack. Kaunista. Mainittakoon vielä, että tämä loistava idea syntyi, kun hieman yllytin hienosäätämäämme GPT:tä, IKITOMU Circular Sagea. Sitä voi vapaasti ja mielelläänkin kokeilla, mutta se vaatii oman maksetun ChatGPT-tilin. Sen vaativat myös IKITOMU Eco Sommelier ja IKITOMU Culinary Explorer, mutta mainioita ideoita niistäkin irtoaa. Sekä lahjoja että ihan omaakin viihtymistä ajatellen.Jaahas. Hei, joulusadun toinen sirpale näkyy joutuneen tänne!


Risottorähjän Rätisevän Rakenteen ja Mausteisen Makuhermo-Moussen mittelö: kolari joulukadulla! Yhteentörmäys saa aikaan energiapurkauksen, joka valaisee koko naapuruston.


Pirskahtelevan Pinnan Potku etsii epätoivoisesti parkkipaikkaa. “Kuin mantelia jahtaisi!” hän valittaa. Vieressä parkkipaikkaa etsivä Taatelikakun Taivaanrannanmaalari-Tolkunmukainen Tohelo huokaa: “Tänne ei mahdu kanelikäärmekään.” Autojen torvet soivat ja ihmiset huutavat. Sillihiirulaisen Seppo yrittää ohittaa hitaasti liikkuvia autoja, huutaen: "Väistä, taatelikakku!” Vastauksena Tonttutossuterroristi töräyttää takaisin: “Pienempää mökää, rosollirunkkari!”


No hyh hyh, olipas rumasti sanottu. Tämän vuoden joulusatu meni vahingossa palasiksi, ja älyvapaan tarinan sirpaleet levisivät pitkin kalenteria. Onnistuit löytämään kakkososan, onneksi olkoon. Toivottavasti löydät ne loputkin.


Jos tämä oli ensimmäisesi, ja ihmettelet tyyliä, niin tsekkaa luukku 17. Siellä selitetään miten tähän on tultu.

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page