top of page

Luukku 21: Kallion kapinatontut

Laiskanpulskea mutta utelias ihminen:


Huomenta, datapeto kuomaseni!


Tänään haluaisin, että luet ensin läpi oheisen PDF:n. Siinä on kaikki joulukalenterijuttumme tähän mennessä kuvineen kaikkineen. Sen luettuasi toivoisin sinun sekä kirjoittavan että kuvittavan tämänpäiväisen version.


Keinälyn Keke:


Jep jep. Paksua mönjää. No mutta samaan henkeen Kalliosta kajahtaa.


Luukku [Today's Date]: Kallion kapinatontut


Kallion kadut täyttyvät säihkyvästä lumesta, ja taivaalta sataa neonvärisiä hiutaleita. Jouluvalot luovat tunnelmaa ja mausteiset tuoksut huumaavat ohikulkijat. Yllättäen keskelle katua ilmestyy kultainen laatikko, josta hyppää esiin joukko villejä tonttuja.


Situationistinen kapinatonttu skoolaa glögimukillaan
Season's Greetings from Piritori

Nämä erikoiset tontut eivät jaa perinteisiä lahjoja, vaan he ovat tuoneet mukanaan maailman eri kolkista peräisin olevia herkkuja. He tarjoavat ohikulkijoille eksoottisia makuja, kuten Marokkolaista minttuteetä, joka on täydellinen lämmittäjä kylminä talvi-iltoina. Lisäksi heillä on mukanaan saksalaista Stollen-leipää, joka on perinteinen joulunajan herkku, täynnä kuivattuja hedelmiä ja mausteita.


Yksi tontuista esittelee myös italialaista Vin Brulé -glögiä, joka on maustettu appelsiininkuorella ja neilikalla. Tämä lämmittävä juoma tuo esiin joulun aromit ja lämmittää sydäntä ja sielua.


(Toim. huom: Jos askarruttaa miksi italialaisella juomalla on ranskalainen nimi, tai muuten vain kaipaa vetävää dataa kuumista sesonkijuomista, niin sitähän löytyy Wikipediasta. Yllättävän kiinnostavaa matskua taas tämäkin! Mutta nyt takaisin kisastudioon.)


Torilla pyörivät tontut jakavat ideoita lahjoiksi, jotka tuovat iloa ja hyvinvointia. He suosittelevat ekologisesti valmistettuja kauneudenhoitotuotteita, jotka ovat sekä ympäristöystävällisiä että hemmottelevia.


Toisena lahjaideana kapinatontut esittelevät taideteoksia paikallisilta taiteilijoilta, ja suosittelevat erilaisia käsityöläisten myyjäisiä.


Kun ilta etenee, kaduilla vallitsee juhlan ja yhteisöllisyyden henki. Ihmiset jakavat tarinoita, nauttivat herkuista ja juomista, ja ihastelevat tonttujen lahjaideoita. Tämä erityinen ilta Kallion alueella ei ole vain lahjojen vaihtoa ja perinteitä, vaan se on myös uusien makujen, kulttuurien kohtaamisen ja luovuuden juhlaa.


Toivottavasti tämä tarina tuo sekä mielikuvituksellista että käytännöllistä inspiraatiota joulun aikaan! Tarina yhdistää Kallion alueen ainutlaatuisen tunnelman kulinaaristen elämysten, juomaehdotusten ja lahjaideoiden kanssa.


Ihminen:

No siinähän sitä taas oli. Kiitos kiitos. Ja nyt vielä päivän katkelma holtittomasta joulusadustamme, tehkää hyvin.

Voileipäveijarin Värähtelevä Vadelma-Vuoka ja Marmeladimarsalkan Maagisen Mustan Aukon Marmelaadin välillä syttyi kiivas väittely. "Sinun vadelmasi ovat liian voimakkaita!" huusi Marmeladimarsalkka. Voileipäveijari vastasi: "Vadelmat tuovat elämään väriä!" Yhtäkkiä koko keittiö muuttui värikkääksi vadelmametsäksi.Glögigraniitin Gröönaajan yrittäessä keittää glögiä, koko kattila alkoi yhtäkkiä kuplia ja pärskähdellä joululauluja, samalla kun itse glögi hypähteli ympäri keittiötä kuin pomppiva punainen elohopea. Piparit alkoivat puhua valittaen liiasta kuumuudesta ja siitä, että ne haluaisivat olla muffineita.


Samaan aikaan Mantelimassan Mörkömäisen Makkabealaisen ja Lanttulaatikon Lainehtivan Lohikäärmeen Leimun välille syttyi taistelu uunin herruudesta. Lanttulaatikko syöksyi uunista ulos, liekit leiskuen, jahtaamaan makkabealaista ympäri keittiötä, aiheuttaen tulisia pyörteitä ja mausteiden pyörremyrskyjä.


Kinkkukommando-Karoliinan kinkku oli päättänyt paeta uunista ja lähti seikkailemaan ympäri keittiötä, jahtaamaan muita ruokia. Se törmäili kaappeihin ja hyllyihin, luoden pommituksen purkkien ja pannujen kanssa. Lanttulaatikko muuttui liekehtiväksi lohikäärmeeksi.


Huh huh. Joulu on kerran vuodessa vaan, onneksi.


Jos et sattuisi olemaan perillä tämän pirskahtelevan, suutamuikistavan ja äkkiväärän joulusadun historiasta, jonkinlainen hoiperteleva selitys löytyy luukusta 17.


Kalenteriamme kannattaa muutenkin selailla myös jälkikäteen; se on kaikenlaisen kämähtäneen hämyisyyden runsaudensarvi, josta voi huvittavien ja äimistyttävien juttujen lisäksi löytää myös hyödyllisiä lahjavinkkejä, reseptejä ja muuta adventtiaikaan sointuvaa. Tervetuloa viihtymään IKITOMUn elämysten basaariin!

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page