top of page

Luukku 16: Tietoinen läsnäolo kassajonossaKuten kuka tahansa random guru voi vahvistaa, ulkoisiin olosuhteisiinsa ei voi aina vaikuttaa, mutta omaan suhtautumiseensa voi. Tätä viisautta jaettaessa harvoin mainitaan, kuinka raivostuttavan vaikeaa oman suhtautumisensa muuttaminen voi olla, mutta ajatus kyllä pitää. Vuosia sitten seisoin ystäväni kanssa joulun alla Stockmannin Herkun kassajonossa. Jonottamista todella riitti. Jengiä oli julmetusti, ja aika moni alkoi jouluhössötyksen tässä vaiheessa olla melko kireillä jengoilla, ja niin mekin. Kunnes tajusimme juuri ennen käyneemme Alkossa.


Ja siellä, Stockan jouluruuhkassa, näimme valon: viisas pyrkii vaikuttamaan siihen, miten olosuhteet kokee. Päätimme suhtautua tilanteeseen toisin. Otimme pienet brandynaukut paheksuvista katseista piittaamatta ja aloimme kertoa juttuja. Yhtäkkiä emme olleet enää hikisessä ja ahdistavassa jouluruuhkassa, vaan seisoskelimme baaritiskillä suositussa ja täyteen pakatussa kuppilassa. Tuon kruunuchackran aukinapsauttamisen jälkeen olen vain ani harvoin antanut jujuttaa itseni minkäänlaiseen jonotustapahtumaan, sesonkiruuhkaan, IKEAan, junamatkaan tai muuhun sellaiseen paikkaan, johon jumittuminen on mahdollista, ilman jonkinlaista taskumattia tai nassakkaa. Itse naukun ottaminen ei ole tärkeää, tärkeää on että mahdollisuus symboliseen transformaatioon on olemassa. Suosittelen. Löysää pinnaa selvästi.


Nimenomaan edelläkuvattuun, henkistyneeseen käyttötarkoitukseen IKITOMU Eco Sommelier nosti Alkon pienistä brandypulloista ehdolle tällaiset:


Tronnes — 350 ml — 11,99 € (huom! tilausvalikoima)

Colbert Napoleon VSOP — 350 ml — 11,68 €

Courriere — 350 ml — 10,99 €


Noista jälkimmäinen on ollut täälläkin luotettu yleisbrandy. Suomen kansa on samoilla linjoilla — Courriere on värillisten viinojen joukosta edelleen *) ostetuin. Kyllä kansa tietää!


*) Jallua ei teknisesti lasketa tähän kategoriaan, mutta pitihän se nyt mainita.


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page