top of page

Former Sex Shop on nyt IKITOMUn päämaja


Jymyuutisia! IKITOMU muutti Pengerkadun legendaariseen Former Sex Shopiin. Juttumme saattavat näyttää edelleen tulevan vanhaan tapaan Villen olohuoneesta, mutta sepä onkin nyt rakennettu IKITOMUn uuteen studiotilaan Pengerkadulla :D


Uusi katutason studiotila keskeisellä paikalla tulee mullistamaan tuotantomme. Tuotantomahdollisuutemme moninkertaistuivat kertaheitolla, ja täältä tullaan jatkossa tekemään haastatteluja, keskusteluja ja vaikka millaisia muitakin juttuja. Suunnitteilla on jopa pieni kuvauskeittiö.


Kun muutimme Pengerkadun Former Sex Shopin tiloihin, toivoimme voivamme säilyttää edes jonkin osan ikkunateippauksista. Vanhojen ikkunoiden säilyttäminen paikoillaan oli mahdotonta, sillä taloyhtiö oli uusimassa kaikki ikkunat. Päätimme kuitenkin yrittää saada talteen edes jotakin. Niin mielellään kun paikallishistorian rapautumiselle syyllisiä löytäisikin, ei syntipukin roolia voi taloyhtiöllekään vyöryttää. Jo alle kuukauden kokemuksella tuli selväksi, että vanhat ikkunat olivat peräisin ajalta, jolloin normaali reaktio lämmön karkailuun oli polttaa lisää hiiltä. Energiansäästön kannalta ikkunaratkaisu oli täysin kestämätön. Uusimista ei nykytilanteessa yksinkertaisesti ollut mahdollista enää lykätä.


Pyrkimyksemme oli silti ottaa talteen edes toinen Former Sex Shopin näyteikkunalaseista. Ajattelimme että siitä voisi tehdä tilaan studion väliseinän. Ikävä kyllä vanhat lasit olivat sen verran hauraita, ettei kumpaakaan niistä saatu ehjänä talteen, kuten oheiselta videolta näkee. Onni onnettomuudessa on tietenkin se, että helposti rikkoutuva lasi studion väliseinänä olisi ollut hengenvaarallinen meille ja vieraillemme, joten parempi näin. Äärimmäisen murheellista silti, että jälleen pieni pala Kallion paikallishistoriaa jäi nyt säilyttämättä. No, sentään edes yritimme.


Muutto alkaa olla loppusuoralla ja studiokin käyttövalmiina. Ensimmäisellä varsinaisella tuotantoviikollamme tulossa on mm. nosto David Lynch-näyttelystä, taidetta, kiertotaloutta ja varsinkin kierrätysmuotia, ruokaa, viiniä, haastatteluja... Tästä alkaa IKITOMUn uusi aika - pysy kuulolla!


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page