top of page

ChatGPT:n "Joulun taika Kalliossa"

Osana joulukalenteria 2023 annoimme ChatGPT:lle tehtäväksi kertoa joulusadun, osoittaaksemme että siltä tulee banaalia perusmättöä kuin hanasta, mutta että kirjallinen taso ei ole mitään Finlandia-luokkaa. No sehän teki työtä käskettyä.


Rakkine tuntee tilaajansa, eli sillä on perustiedot IKITOMUsta, kuten että majailemme Kalliossa, joten sehän tarttui heti tilaisuuteen mielistellä. Anyway. Itse tarinasta kertoo kaiken oleellisen, että päähenkilö on orava nimeltä Tiku.


Haluat vielä varmistua asiasta? Omapa on keskushermostosi. Kas tässä:


Joulun Taika KalliossaKerran, kauan sitten, Helsingin Kallion sydämessä asui pieni, mutta erittäin utelias orava nimeltään Tiku. Vaikka Tiku asui kaupungissa, hän tunsi suurta ihmetystä luonnosta ja rakasti joulun aikaa, kun kaikki ympärillä muuttui valkoiseksi ja hiljaiseksi.


Eräänä jouluaattona, Tiku huomasi, että hänen ystävänsä, vanha tammi, oli alkanut menettää elinvoimaansa. Tämä vanha puu oli aina ollut Tikun lempipaikka, ja ajatus siitä, että se saattaisi kuolla, sai Tikun sydämen murheelliseksi.


Tiku päätti, että hän etsisi joulun taian pelastaakseen ystävänsä tammen. Hän pakkasi reppuunsa pähkinöitä ja lähti seikkailemaan lumiseen Helsinkiin. Matkallaan hän kohtasi erilaisia kaupungin eläimiä, jotka kertoivat hänelle joulun ihmeistä ja siitä, kuinka jokainen hyvä teko tuo lisää valoa maailmaan.

Innoittuneena näistä tarinoista Tiku päätti tehdä hyviä tekoja kaikille, joita hän kohtasi. Hän auttoi eksyneitä lintuja löytämään tiensä takaisin etelään, jakoi pähkinöitään nälkäisille eläimille ja jopa auttoi koristelemaan yksinäisen vanhan kuusen, joka seisoi unohdettuna puiston nurkassa.


Yö saapui, ja Tiku palasi tammen luo. Hän oli väsynyt, mutta hänen sydämensä oli täynnä lämpöä ja iloa. Kun hän istui tammen oksalla, hän huomasi jotain ihmeellistä. Tammesta alkoi hehkua pehmeää valoa, ja sen oksat tuntuivat voimistuvan ja viheriöivän uudelleen.


Tiku ymmärsi, että hänen hyvät tekonsa olivat tuoneet joulun taian elämään. Hänen ystävänsä tammi oli pelastunut, ei taian, vaan välittämisen ja ystävällisyyden voimalla. Siitä lähtien, joka joulu, Tiku muistutti kaikkia Kallion asukkaita siitä, että joulun todellinen taika on auttaa toisia ja levittää iloa ympärilleen.


Ja niin, Kallion sydämessä, pienen uteliaan oravan ansiosta, joulun henki eli vahvana, muistuttaen kaikkia rakkauden ja ystävyyden voimasta.


Hyvän joulun toivotukset, rakkauden ja ystävyyden voimalla, täältä meiltä kaikilta sinne teille kaikille!


T. IKITOMUn tonttutylleröiset


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page