top of page

Viisi kärpästä yhdellä iskulla – tehokas junareissu Keski-Eurooppaan


IKITOMUn piti käydä tsekkaamassa Venetsian biennaali suhteellisen alkuvaiheessa. Kun siitä oli löyhästi päätetty, tuli mahdollisuus käydä tekemässä juttua myös viinikumppanimme Piemontessa Italiassa sijaitsevassa päämajassa ja majatalossa.


Kun kerran matkaan oltiin lähdössä, ajattelimme vielä kytkeä reissuun käynnin Baselissa, jossa teemme vähän pohjatöitä Artiin osallistumistamme varten, sekä erääseen taidedokkariin liittyviä kuvauksia Berliinissä. Matkan jo alettua tuli vielä kaiken päälle tiedustelu voisimmeko kotimatkalla pysähtyä Tukholmaan pohtimaan erästä Helsinki - Tukholma -kulttuurihanketta.


Yksi matka mutta viisi kohdetta! On hurjaa edes ajatella kuinka paljon enemmän hiiltä olisi tupruteltu ilmakehään jos kaikki reissut olisj tehty yksittäin ja lentäen? Parasta tietysti olisi, jos ei matkusteltaisi ollenkaan, mutta koska ihmiset eivät siitä hevin luovu, yritämme mainostaa maata pitkin matkustamista parhaamme mukaan. Järkeilymme on yksinkertaista: mitä enemmän lentokoneella tehtäviä matkoja siirtyy raiteille, sitä enemmän hiiltä säästyy.

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Interrail 2023

Comments


bottom of page