top of page

Viini vs. Salmiakki, osa 1: Katse rosé

Tämä juttu aloittaa viikoittaisen sarjan, jossa esittelemme joka perjantai yhden viinin siihen kohtuudella sointuvine salmiakkeineen. Kuten yksi Kallio Block Partyissa sokkomaisteluumme osallistunut sanoi: "Tästähän voisi tulla juttu! Ei enää viinejä ja juustoja, vaan viinejä ja salmiakkia". No, se oli ehkä miedosti liioiteltua, mutta emme olisi itsekään ikinä uskoneet kuinka paljon mielenkiintoisia ja jopa herkullisia yhdistelmiä sinä iltapäivänä löytyi.


Ensimmäisen jakson viinimme on koko salmiakkihörhöilyyn aikanaan innoittanut Katse rosé. Aivan sattumalta nimittäin havaitsimme, että tämän laatikkoviinin kanssa nautittu salmiakki (älä kysy) olikin yllättävän ristiriidaton kokemus. Nyt tiedämme, että mukana oli paljon onneakin: luonnollisesti löysimme myös salmiakkeja, jotka eivät kerta kaikkiaan istu, eivät likimainkaan. Mutta myös niitä, jotka nostivat viinistä esiin aivan uusia makumaailmoja.


Haluammekin innostaa kaikkia ennakkoluulottomiin kokeiluihin. Se on hauskaa ja jännittävää, eikä viininmaisteluun joskus hiipivä pönötys kerta kaikkiaan ota tuulta, jos ja kun osallistujilla on salmiakkikala suussa. Suosittelemme! Jos odotat vielä muutaman jakson, sinulla alkaa olla riittävästi makuyhdistelmävinkkejä voidaksesi järjestää vaikkapa kotimaistelun ystävillesi. Toki voit myös itse pelottomasti lähteä valloittamaan näitä kulkemattomia korpimaita. Ei tarvitse kuin ostaa vähän viiniä ja salmiakkia. Siitä se lähtee!


Jos omissa kokeiluissanne törmäätte erityisen mielenkiintoisiin yhdistelmiin, vinkatkaa ihmeessä niistä meille. Oikein mehukkaat matchit saatamme innostua jopa palkitsemaan :)

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page