Punk-viiniä matriarkan tapaan - Lolly Chardonnay Ruggeri CorsiniltaYllättävä ja moniulotteinen chardonnay Ruggeri Corsinilta (ruggericorsini.it). Tämä seikkailullinen laatuviini näyttää luonteensa heti kun korkin irrottaa. Tuoksua voisi luonnehtia jopa hurjaksi, mutta onko se sittenkään totuus? Poikkeuksellisen pitkästä mausta löytyy kerroksia kuin synnyinseutujensa historiasta. Katso miten ikitomulaiset reagoivat tähän kaikkea muuta kuin tylsän tyypilliseen chardonnayhin! Tätä julkaistaessa Podere Ruggeri Corsinin Lolly Chardonnayta saa Alkosta tilaamalla 1-5 arkipäivässä, mutta Helsingin Stockmannin Alkon hyllystä löytyy neljä pulloa. Hinta on 29,95€ Kilpajuoksu alkakoon! Viinin tiedot Alkon sivuilla


Edes omat maistajamme eivät tienneet, että tuottajat ovat tehneet viinin anteeksi pyytelemättä puhtaasti omiin makumieltymyksiinsä sopivaksi, laittaneet etiketiksi vanhan perhevalokuvan ja nimenneet sen perheen voimanaisen kunniaksi tämän "Lolly" lempinimellä. Kenties tämä selittää viinin moniulotteisen luonteen ja kiehtovan yhdistelmän räväkkyyttä ja lempeyttä. Ainakin se on yksi hienoimpia tarinoita mitä viinillä olla saattaa.


Suosittelemme katsomaan myös IKITOMUn raportin AMA-gallerian syyskesällä 2021 järjestämästä AMA Art and Wine -tapahtumasta, jonka idea oli yhdistellä luovasti viinejä ja taidetta. Meillä oli onni sattua paikalle, kun Ruggeri Corsinin ihmiset vierailivat galleriassa, ja raporttimme sisältää myös heidän haastattelunsa sen taulun äärellä, johon sommelier Emilia Tuuliaho oli viiniksi valinnut juuri "Lollyn".


Isä ja tytär onnistuvat muutamassa minuutissa kertomaan useammankin kiehtovan anekdootin viininviljelytyylistään, tilan voimanaisesta Loredanasta ja vieläpä sukujensa yllättävästä kytkennästä Helsinkiin ja tsaarin armeijaan. Niihin kannattaa ehdottomasti uhrata muutama minuutti – aivan kuten kolme kymppiä tähän makuelämykseen.


Linkki raporttiimme:

AMA Art & Wine – taidetta, viiniä ja ruokaa

(Ruggeri Corsinin osuus alkaa noin kohdasta 5'50")


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki