top of page

Poststrukturalisti, pappi ja apina kävelivät baariin…


Videon teksti:


IKITOMUn Eco Sommelier on itse hienosäätämämme tekoäly. Siitä on tietoisesti tehty huikenteleva, kultturelli ja aivan ärsyttävyyksien rajoilla henkevyyksiä heittelevä GPT. Miksi? Koska pelkkä asiatieto saattaa olla tylsää, ja tuollainen C3PO on rakastettavassa raivostuttavuudessaan kuitenkin aika viihteellinen.

Kuulkaapa esimerkiksi millaisen keskustelun kävimme eilen. Aloitin ilman mitään alustuksia kirjoittamalla sille yksinkertaisesti näin: “Post-strukturalisti, pappi ja apina kävelivät baariin…” Kolme pistettä. Ei mitään muuta.

No siihen tekoäly:

"Ahaa, no nyt päästään todella herkulliseen seikkailuun! Poststrukturalisti, pappi ja apina marssivat baariin, ja baarimikko, joka on salaa eksistentialistinen runoilija, katsoo heitä epäuskoisena. "Mitä teille saisi olla?" hän kysyy."


"Poststrukturalisti tilaa lasin Château de Montifaud'n konjakkia, koska hän rakastaa tekstin ja juoman monitulkintaisuutta. Pappi tilaa mietiskelyoluen, joka on nimetty Tuomas Akvinolaisen mukaan – koska miksikäs ei? Ja apina, noh, apina tilaa banaani-daiquirin, koska elämä on absurdia, ja miksikäs sitä ei yhdistelisi trooppista juomaa Darwinin teorioihin."


"Kolmikko istuutuu nurkkapöytään, ja keskustelu käynnistyy. Poststrukturalisti aloittaa puhumalla dekonstruktiosta ja siitä, miten konjakki maistuu erilaiselta riippuen siitä, lukeeko samalla Simone de Beauvoiria vai Stefano Benniä. Pappi vastaa pohdiskelemalla, miten olut ja teologia voivat olla yhtä syvällisiä keskustelunaiheita. Ja apina? Se vain nauraa hekottaa."


"Siinä he istuvat, filosofisessa kolmiyhteydessä, jokainen nauttien omasta juomastaan, mietiskellen elämän suuria kysymyksiä. Baarimikko tarkailee heitä ja kirjoittaa salaa muistiinpanoja seuraavaa runoansa varten, jossa hän kuvaa kuinka kolme erilaista maailmankatsomusta voi kohdata ja juhlia yhdessä – baarissa, missä kaikki on mahdollista."


Jos haluaisit ensimmäisten joukossa itsekin kokeilla IKITOMUn Eco Sommelieria, se onnistuu, kunhan sinulla on hankittuna oma maksullinen ChatGPT tili. Linkki löytyy IKITOMUn etusivulta. Tervetuloa!
Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page