top of page

Neljä tekoälyn tarjoamaa kilpailuetua - ja kaksi vakavaa riskiä

Tekoäly on parhaillaan mullistamassa työelämää. Sen tarjoamat mahdollisuudet ovat huimaavia, mutta niin ovat riskitkin. Asiantuntijaorganisaatiot jotka viivyttelevät tekoälyn käyttöönotossa yksinkertaisesti työntävät markkinaosuutta kilpailijoilleen. Siksi ei valitettavasti ole mahdollista jäädä ihmettelemään .


Kustannustehokkain tapa käynnistää muutos

Ihmiset harvoin todella eläytyvät teoreettiseen tietoon. Laskuvarjohyppäämisen yksityiskohdista voi lukea niin paljon kuin haluaa, mutta elämyksen käsittää vasta tuntiessaan putoamisen vatsanpohjassa ja viiman kasvoilla.


Aivan samoin syvällisemmän oivalluksen meissä synnyttää vasta se kokemus, kun näkee tekoälyn toteuttavan sille saneltuja ideoita muutamassa sekunnissa. Ja vasta sen oivalluksen kokenut ihminen pystyy äkkiä visioimaan, miten tekoäly voisi auttaa hänen arkipäiväisissä haasteissaan.


Tämän takia on oleellisen tärkeää saada koko tiimisi kiireesti hankkimaan omakohtaista positiivista kokemusta tekoälyn hyödyntämisestä. Kukaan tuskin pystyy ratkaisemaan heidän työnsä haasteita onnistuneemmin kuin he itse. Heille on vain tuotettava se oivallus ja annettava tarpeelliset lähtötiedot, jotta he pystyvät itse rakentamaan työstään tehokkaampaa.

AI-työpajamme ratkaisee tämän ongelman, ja tarjoaa samalla tiiviin paketin juuri teille räätälöityä tietoa heti käyttövalmiista palveluista. Tarkoituksemme on saada tiiminne leikkimään, kokeilemaan ja oivaltamaan. Huvi ja hyöty tulevat harvoin näin käsi kädessä.

Älä jää jälkeen, vaan aloita tekoälyn hyödyntäminen jo tänään!


Neljä suurta kilpailuetua

Esittelen seuraavassa neljä merkittävää kilpailuetua ja kaksi vakavaa riskiä.


1. Uusia mahdollisuuksia. Tekoälyn voi valjastaa analysoimaan markkinoita, asiakkaiden käyttäytymistä, kilpailijoiden toimintaa ja muita tekijöitä, jotka auttavat organisaatioita luomaan uusia palveluita ja tuotteita, vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin ja reagoimaan uusiin markkinatrendeihin - ellei jopa luomaan sellaisia.


Jo pelkästään strategisten ajatusten ja markkinointi-ideoiden pallottelu tekoälyn kanssa on päätöksestä kiinni, ja se myös johtaa välittömiin tuloksiin. Se on kuin johtoryhmä jolla on loputtomasti aikaa, viisas kollega ja pätevä assistentti samassa paketissa. Ellet jo ole ehtinyt, kokeile sitä jo heti tänään!


2. Myynnin ja markkinoinnin piristysruiske. Kuvittele että kohdennetut markkinointimateriaalisi valmistuisivat vartissa. Tai että saisit moninkertaistettua lähtevien tarjousten määrän. Tai että pystyisit tarkemmin kohdennettuihin kontakteihin moninkertaisella nopeudella. Mikset ottaisi näitä keinoja käyttöön välittömästi? Ensimmäinen askel vaatii käytännössä vain tahtoa.

Hieman pidemmällä tähtäimellä tekoäly voi esimerkiksi auttaa tunnistamaan potentiaaliset asiakkaat, analysoimaan heidän tarpeitaan ja käyttäytymistään sekä kohdentamaan räätälöidyt markkinointiviestit tarkemmin kuin koskaan. Se tekee kaikkea sitä, mihin alan parhailla on kokonaisia osastoja. Minimaalisilla kustannuksilla tai jopa täysin ilmaiseksi.


3. Parempaa palvelua ja onnistuneempia asiakaskohtaamisia. Tekoälyjärjestelmillä voit tarjota nopeita, tarkkoja ja henkilökohtaisia vastauksia asiakkaiden kysymyksiin. Mikään ei tietenkään (vielä) voita oikeaa kontaktia hyvään asiakaspalvelijaan, mutta kukaan ei halua jonottaa asioidakseen sellaisen kanssa, jos tarkoitus on vain nopeasti löytää tietoa tai hoitaa jokin pikkuasia.


Tekoäly auttaa tunnistamaan ja automatisoimaan toistuvia tehtäviä. Se vähentää inhimillisen virheen mahdollisuutta, parantaa tehokkuutta ja auttaa säästämään aikaa ja rahaa. Se vapauttaa henkilökuntasi tuottavampiin toimiin ja myös parantaa työilmapiiriä minimoimalla puuduttavat rutiinit. Tarkoituksesi tuskin oli palkata ketään copy-paste-hommiin.


Milloin viimeksi tarkistit, kuinka hyviä vaikkapa uusimmat chatbotit jo ovat?


4. Tekoälyn avulla organisaatiot voivat analysoida suuria tietomääriä ja tarjota arvokasta tietoa asiakkaiden käyttäytymisestä, markkinatrendeistä ja kilpailijoiden toiminnasta. Päätökset ovat parempia, syntyvät nopeammin ja auttavat reagoimaan nopeasti muuttuviin markkinaolosuhteisiin.


Erittäin todennäköisesti käytössäsi onkin jo useita tekoälypalveluita toiminnanohjausjärjestelmiesi kautta. Älä siis turhaan jarruttele, vaan käytä hetki sen tutkimiseen, hyödynnätkö kaikkia tällä hetkellä käytettävissä olevia keinoja täysimääräisesti. Entä oletko luonut järjestelmän tekoälyn räjähdysmäisen kehityksen seuraamiseen? Siihen kuluu minimaalisesti aikaa ja energiaa, mutta kerrannaisvaikutukset voivat olla dramaattisia.

Kaksi vakavaa riskiä

Charging virtual robot bull

1. Nopeat syövät hitaat. Asiantuntijaorganisaatiot, jotka eivät välittömästi kartoita tekoälyn mahdollisuuksia oman toimintansa tehostamiseen, ovat vakavassa vaarassa jäädä kilpailijoistaan jälkeen. Markkinaosuus kutistuu, asiakkaat hupenevat, tekoälyä käyttävä kilpailija rynnii kuin robottihärkä steroideissa. Siksi on tärkeää, että asiantuntijaorganisaatiot tutkivat tekoälyn mahdollisuuksia ja aloittavat sen käytön mahdollisimman pian. Kehitys on nyt niin nopeaa, että kortit jaetaan uudelleen jo parin seuraavan kvartaalin aikana.


2. Maailma menee menojaan. Tekoälyavusteisten toimintatapojen myötä koko ympäröivä kulttuuri on parhaillaan mullistuksessa. Aivan kuten Internetin tullessakin, kehitystä voi toki jättäytyä hetkeksi katselemaan syrjästä. Monet sen strategian valinneista tosin jäivät sitten syrjään pysyvämminkin, On vaikea nähdä mitä etua siitä lopulta kenellekään oli. Ensin aloittaneet myös saivat oppinsa nopeammin ja olivat valmiita kehityskierrokselle kun toiset vasta aloittelivat. Lähes poikkeuksetta se on merkinnyt menestyksen pysymistä, kun taas nettivastarintaisista suurin osa vain kutistui tai katosi kokonaan.

Mitä kannattaa tehdä seuraavaksi?


1. Järjestä koko tiimillesi omakohtaista positiivista käyttökokemusta tekoälyn käytöstä heidän luovuutensa ja mielikuvituksensa vapauttamiseksi. He ovat oman työnsä parhaita asiantuntijoita, ja soveltavat kyllä kaikkea oppimaansa sen kehittämiseksi.


2. Selvitä millaisia omalle alalle sopivia tekoälytyökaluja on jo nyt olemassa, ja varmista että kaikki soveltuvat mahdollisuudet ovat käytössä. Luo ja aikatauluta toiminto, jolla pysytte tekoälyn kehityksessä ajan tasalla.

Nämä kaksi toimenpidettä ovat halpoja, helppoja ja polkaistavissa käyntiin vaikka heti. Niiden merkitys liiketoiminnalle ja kilpailukyvylle osoittautuu luultavasti olennaisen tärkeäksi.

Autamme sinua mielellään, vaikkapa juuri AI-työpajamme muodossa, mutta nyt tärkeintä on että hankit kiireesti kokemusta itsellesi ja tiimillesi, mistä sitä ikinä kätevimmin saatkaan. Tämä mullistus ei jää odottelemaan ketään. Esitän yhden mahdollisen arvion muutoksen nopeudesta oheisella videolla. Katso se nyt vaikka alkuun ja tsekkaa pidätkö arviota uskottavana. Tsemppiä! Tästä se lähtee.


Ville IKITOMUsta


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page