Millaisia videotuotantoja voi koronan aikana tehdä


[videon spiikki:] Moi,


Tervetuloa tänne IKITOMUn korona-päämajaan! Jotain hyvääkin tässä tilanteessa: saa tekosyyn olla tällaisessa Batman-superroiston set-upissa.


IKITOMUhan tekee siis omaa sisällöntuotantoa, mutta myös tilaustöitä. Ja nyt tietysti tässä tilanteessa tilaustyöt… you know.


Yksi perusongelmistahan on se, että sosiaaliset mediat imee ihan mielettömiä määriä kuvaa. Sinne pitäisi koko ajan pystyä tuottamaan jotakin. Minun kantani on se, että kannattaa ehdottomasti käyttää elävää kuvaa, ja aika suruttomasti vielä. Eivät ne ole mitään elokuvataiteen helmiä. Kysymys on jatkuvasta kommunikaatiosta.


Joten ihan kylmästi vaan etsitään liikkuvaa kuvaa joka ilmaisee jotakin. Oikea viesti, oikea sisältö. Ja sitten vaan ulos, ulos, ulos. Mylly pyörimään.


Tilanne on tietenkin kaikille yhtä vaikea, mutta samalla elävästä kuvasta on tullut aika välttämätön väline huomion kiinnittämisessä, ja sen takia me ollaan yritetty keksiä muutamia keinoja, joilla tästä voisi päästä yli.


Sellaiset yritykset on tietenkin vahvoilla, jotka on pitkään jo kuvanneet omaa materiaaliaan. Joilla on hyvä materiaalipankki omasta toiminnastaan ja omista tuotteistaan. Mutta kaikillahan ei näin onnellinen tilanne tietenkään ole, ja koko ajan tietysti tapahtuu, ettei voikaan olettaa, että kaikilla olisi hirveitä määriä geneeristä kuvaa olemassa.

Monet yrittää ratkaista ongelmaa tekemällä ihan vaikka powerpointeistaan videoita kevyesti animoimalla. Se on ihan hyvä ratkaisu. Nostaisin esille kuvapankkikuvat, jotka ovat aika laadukkaita nykyään, ja niitä syrjeksitään tällaisissa yhteyksissä vähän turhaankin. Me esimerkiksi ollaan IKITOMUn omassa sisällöntuotannossa käytetty aika paljonkin niitä, siten että olemme upottaneet juttuihimme sellaisia kuvia, joita meiltä on puuttunut, ja joita ei ole ollut aikaa tai mahdollisuutta hankkia. Tai se ei ole ollut kustannustehokasta. Ja sekin toimii aivan hyvin. Eli tässä tilanteessa, jos käytetään vaikka still-kuvia omasta arkistosta, kuten ollaan tehty muutamalle asiakkaalle, lisätään vähän animointia, elävää grafiikkaa, ja sitten jotain arkistokuvaa, ehkä kuvapankkikuvaakin, niin niistä pystyy tekemään käytännössä ihan hyvää materiaalia näissä olosuhteissa.

Tässä tilanteessa nyt on otettava kaikki keinot käyttöön, ja onneksi niitä keinoja sentään on. Toki me tehdään myöskin kuvauksia, jos ne pystyy järjestämään turvallisesti. Mutta se ei nyt ole tässä yhteydessä kaikkien ratkaisu, eikä välttämättä oikein eikä eettistä eikä turvallista, joten parempi olisi käyttää kaikkea mitä voidaan tehdä etänä. Ja onneksi monia asioita voidaankin tehdä etänä. Joten otapa yhteyttä! Tässä on yhteystiedot: hello@ikitomu.com sekä ikitomu.com/tilaustyot. Keskustellaan ja katsotaan mitä voisimme tehdä. Tsemppiä!

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki