Maistelussa Meinklang Pét Nat


IKITOMU maisteli kolme mielenkiintoista viiniä. Tässä niistä ensimmäinen, Meinklang Pét Nat, jota löytyy monista Alkoista ihan hyllytavaranakin siinä kuudentoista euron pintaan.


Ikitomulaisiin teki heti vaikutuksen viinin upea väri, jota ihasteltiin, samoin kuin kaataessa runsasta vaahtoa. Tuoksu oli hedelmäisen lempeä ja ensisiemaisu toi kielelle lasista jo muuten haihtuneet kuplat. "Kuin rantaan iskeytyvä aalto kielellä", kuten yksi meistä aistimusta kuvaili. Maussa samettisten hedelmäisten aromien rinnalle nousivat hapokkuus, marjat ja miellyttävä mineraalisuus. Ikitomulaisille viini toi mieleen raukean tunteen, joka valtaa illalla, paahtavan puutarhassa vietetyn kesäpäivän jälkeen. Ja yhdelle myös tontin nurkkaan haudatun koiran. Mitä, miksi? Katsomalla selviää.

Maisteltu Pét Nat oli ensimmäinen illan kolmesta, joista seuraavat osat ovat Podere Ruggeri Corsinin Lolly Chardonnay 2018, ja Mas Bauxin Soleil Rouge. Kaikki viinit ovat tavalla tai toisella tulleet vastaan IKITOMUn tuonnoissa, kuten trailerista "IKITOMUssa maistellaan viikoittain" selvisi. Pysy siis kuulolla!

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki