top of page

Luukku 24: Rauhaa, lämpöä ja vastuullisia nautintoja kaikilleToivotamme oikein iloista joulunaikaa ja onnea tulevalle vuodelle!

Tässä vielä loppuosa täydellisen holtittomasta joulusadustamme.


Kermavaahtoklovnin tähtitortut olivat saaneet oman elämän ja alkoivat hyppiä ympäriinsä kuin sirkusakrobaatit, pomppien ja pyörähdellen, samalla kun Sillihiirulainen yritti epätoivoisesti saada ne kuriin, huutaen: "Pysähtykää, te taikinatassut!" Kaaoksen keskellä Tonttutossu-Terroristin tohvelit alkoivat yhtäkkiä tanssia ja laulaa, luoden keittiöön omalaatuisen tonttushow'n, jossa jokainen tossu esitti eri joululaulua.


Talo kuin joulukalenteri, kaikki luukut avattuina.
Niin uskomatonta kuin se onkin, myös tässä talossa aletaan viimein laskeutua joulurauhaan.

Lämpimän Lusikkalötkön ja Taatelikakun Taivaallisen Tuntuman Törähdyksen kohtaaminen saa aikaan makujen mullistuksen. Fotonien Fyysisen Fuugan Frittifilosofi väitti: "Joulu on ajatusten ja makujen fuusio!" Taatelikakku-Tiina, joka heitteli sämpylöitä ilmaan, nauroi: "Tai ehkä vain sirkus!"


"Katsokaa!" hän huudahti. "Ne tanssivat!" Ja niin, sämpylät alkoivat tanssia taatelikakkujen ympärillä, luoden joulupöydän täynnä tanssia ja iloa.


"Minä olen aina halunnut olla kasvisruokakokki", tunnustaa Kinkkukommando-Karoliina itku kurkussa, kun kinkku pakenee uunista. Ympärillä olevat kasvikset alkavat taputtaa kannustavasti.


Riisipuuro-Raakalaisen Relativistisen Räjähdyksen ja Hyytelökakku-Hutsun Hyperavaruuden Harhan yhteentörmäys keittiössä synnytti aikaa vääristävän riisipuurohyytelön, joka sai kellot sekaisin ja ajan pysähtymään. Marmeladipyörre imaisi koko keittiön menneisyyteen.


Glögigraniitin Gröönaaja yritti keittää glögiä, mutta kattila pärskähteli joululauluja, samalla kun itse glögi hypähteli ympäri keittiötä kuin pomppiva punainen elohopea. Koko talo täyttyi sillisinfoniasta ja glögigalaksin tuoksuista.


Rauhoittukaamme glögin ääreen


Koko talo oli täynnä joulun sekametelisoppaa. Lahjojen pakkaaminen, koristeiden ripustaminen, ruoanlaitto ja siivous sulautuivat yhteen surrealistiseksi joulun valmistelun tanssiksi.


Lopulta, kun ilta saapui, koko taloyhtiö kokoontui glögille. Siellä olivat myös Joulutähtien jääräpäinen jänishousu, Hyasintti-Hyypiö, Sinappisillisika, Läskilanttulaatikko, Rosollirunkkari, Mokkapala-möljä, Suklaasuffleesottapytty, Joulutorttutyranni, Kardemumma-Karpaasi, Kanelikäärme, Juustokakussa marinoitu sukkahoususoturi, Mölökynkä Manteli, Kyökkikaappauksen kastikekomentaja, Joulutähtijököttäjä, Glögigöölin Gubbe, Jääräpäinen joulukinkkujyrä, Sinappisilakka-Syyläkäs sekä Relativistinen riisipuuroräjähdys.


Glögigraniitin Gröönaaja ja Kanelikierrekakun Kaarina aloittivat taianomaisen glögirituaalin. Kaarina sanoi: "Anna glögin ja kanelin yhdistää voimansa." Heidän yhteistyönsä loihti esiin loistavan valoshow'n, joka täytti koko talon lämmöllä ja tuoksulla. Joulun henki oli herännyt eloon kuin taianomainen satu, joka yhdisti kaikki – perunat, marmelaadit, piparit, vadelmat ja glögin – yhdeksi suureksi juhlaksi.Lopulta talo muuttui eläväksi joulumaaksi, jossa jokainen ruoka, esine ja koriste oli saanut oman persoonallisuutensa. Kaaos ja kaaoksen harmonia sulautuivat yhteen, luoden keittiöstä sekä kaaoksen että kulinaarisen juhlan keskipisteen.


Glögigraniitin Gröönaaja kaatoi kaikille, sanoen: "Tässä on joulun henki." Kaikkien stressi ja kiire unohtuivat hetkeksi, kun he nauttivat yhdessä keskeneräisen joulun täydellisestä epätäydellisyydestä.


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page