Ismo Kajander Forsblomilla 9.2.2020 asti


http://www.galerieforsblom.com/artists/ismo-kajander


Katso myös Turun taidemuseon tuottama Kajanderin haastattelu:

https://www.ikitomu.com/kajander


[videon spiikki tekstinä]

Galerie Forsblomilla Helsingissä on esillä 9. helmikuuta asti Ismo Kajanderin upea näyttely.


Kajander on suomalaisen taidekentän elävä legenda, jonka ura ulottuu kuudelle vuosikymmenelle. Kajander tutustui 60-luvun alussa Pariisissa uusrealismiin, mikä viimeistään vakiinnutti esineet keskeiseksi ilmaisukeinoksi hänen taiteessaan.


Uusdadaismi näkyy teoksissa älyllisenä leikittelynä ja taiteen kriittisenä tarkasteluna. Ehkä hieman yllättävästi hän on myös romantikko ja tarkkanäköinen esteetikko.

Kajanderin työssä taide ja elämä nivoutuvat yhteen ja arkipäivän arvokkuus korostuu.


Moneen kertaan palkittu Kajander on toiminut myös galleristina ja valokuvauksen opettajana Taideteollisessa korkeakoulussa sekä rehtorina Turun piirustuskoulussa.

Kajanderin teoksia on useissa merkittävissä kokoelmissa ja hänellä on ollut yksityisnäyttelyt mm. Kiasmassa, Valokuvataiteen museossa ja Turun taidemuseossa.


Viime vuonna esillä olleen Turun taidemuseon kokoelmanäyttelyn puitteissa taiteilijoista tehtiin myös haastattelut, joissa he itse kertoivat tiestään taiteen saralla.

Uudessa näyttelyssä Kajander ei näytä hiipumisen merkkejä. Päinvastoin, näyttely juhlistaa täysillä Kajanderin 60 vuotta taiteilijana (ja 80 vuotta maapallolla). Vahvaa näyttelyä ei missään tapauksessa kannata jättää väliin.

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki