top of page

IKITOMU / Ville Kiiski showcase

Ohessa muutama tuotantoesimerkki mielenkiintoisemmasta päästä. Aloitetaan klassikolla. Sain Kiasmalta toimeksiannon tehdä lyhyen dokumenttielokuvan taiteilija Adel Abidinista. Ehtona oli keksiä, miten projektiin voitaisiin saada aktiivisesti mukaan ryhmä Kiasman "kulttuuritulkkeja" - nuoria, jotka olivat kiinnostuneita taiteesta. Ratkaisin asian niin, että ostatin 4-5 pientä HD-kameraa. Panin kulttuuritulkit sekä kyselemään (yhdessä valmistelemiamme) kysymyksiä taiteilijalta että kuvaamaan kukin omaa näkökulmaansa samanaikaisesti. Editoin niistä sitten kasaan taiteellisen yhdistelmän. Dokumentti oli esillä Adelin Kiasman-näyttelyn yhteydessä. Toimii minusta edelleen aika hyvin.



Seuraava esimerkki on jo paljon tavanomaisempi yrityselokuva muutaman vuoden takaa. Tein kymmenkunta vastaavaa Finnpilotille muutaman vuoden aikana.



Seuraavaksi vähän puhetta: haastattelin Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan toimekiannosta noin kaksikymmentä (!) yleislääkäriä, joista koottiin kymmenkunta 2-6 minuutin mittaista pätkää evästykseksi yleislääketieteeseen erikoistumista harkitseville. Tämä oheinen on infotilaisuudessa näytetty "intro" aiheeseen liittyen. Kuulemani mukaan opiskelijat olivat tyytyväisiä.



Ja lopuksi vielä hieman esteettisemmin tehty teollisuuselokuva Jungheinrichin varastoratkaisusta. Tilaaja halusi alun perin pelkän perinteisen timelapsen, mutta onnistuin myymään heille ajatuksen siitä, että yhdistellään timelapseen myös drone-kuvaaa, jolloin lopputulos on dynaamisempi. Siitä pidettiin kovasti: kaikki pohjoismaiden Jungheinrichit halusivat julkaista sen omilla sivuillaan, ja myös Saksan päämäja lisäsi osia siitä kokonaisesittelyynsä.



Kiitos tästä, näytämme tarvittaessa lisää mielihyvin. Ja vähintään viikoittaista julkaisua löytyy sekä IKITOMU.com -pääsivulta että eri some-kanavistamme!

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page