Duratin toimitusjohtaja matkusti junalla Amsterdamiin messuille


Voiko liikematkoja oikeasti tehdä junalla? Kierrätysmuovia ja siitä tehtyjä design-kalusteita valmistavan Duratin toimitusjohtaja Heikki Karppinen ainakin yrittää. Hän on pyrkinyt karsimaan matkustamistaan ylipäänsä ja tekemään edes osan välttämättömimmistä matkoista junalla. IKITOMU saattoi Heikkiä kappaleen matkaa hänen viimeisimmällä reissullaan joulukuun 2019 alussa.

Tällä kertaa Heikki matkusti messuille Amsterdamiin, mutta pysähtyi matkalla tapaamisiin niin Kööpenhaminassa kuin Hampurissakin. Säästö on melkoinen, varsinkin jos ajatellaan että nämäkin tapaamiset olisi tehty yksittäin ja edestakaisin lentäen. Tietenkään näin ei aina ole, ja parasta olisi olla kokonaan matkustamatta, mutta kaikkea kanssakäymistä ei voi ainakaan vielä korvata. Liikematkailusta voitaisiin kuitenkin paremmalla suunnittelulla ja hitaammalla liikkumisella karsia valtavia määriä turhaa ilmastokuormitusta.

Heikki on henkilökohtaisessa elämässään jo vuosikausia pyrkinyt vähentämään turhaa kulutusta. Hän käyttää usein työmatkoihinsa pyörää, ja on myös usein lomaillut lähikohteissa juna-fillari-yhdistelmällä.

Durat on IKITOMUn kumppani. Valitsemme kumppaneita, jotka yrittävät tehdä voitavansa ilmastokriisin eteen. Duratin tuotteet toteuttavat kiertotalouden periaatteita, yritys hankkii ja jakaa aktiivisesti ympäristötietoa, ja duratilaiset pyrkivät itsekin toteuttamaan näitä arvoja henkilökohtaisissa valinnoissaan. Olemme ylpeitä kumppaneistamme, emmekä siksi arkaile tehdä heistä toisinaan juttuja myös journalistisessa mielessä. Läpinäkyvyyden hengessä pidämme kuitenkin tärkeänä muistuttaa, että Durat on kumppanimme.

Lisää tietoa:

Durat löytyy osoitteesta durat.com

Durat Talks III – Circular Design and the Climate Crisis, Solutions for Designers esitelmä kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta youtu.be/owka4pzjFO4

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki