top of page

IKITOMUn AI-Työpaja — 
inhimillisen luovuuden ja tekoälyn liitto

IKITOMUn AI-työpaja on suunniteltu herättämään luovuutesi ja syventämään ymmärrystäsi tekoälyn nykyisestä ja tulevasta roolista liiketoiminnassa.

 

Meille on tärkeää, että työpaja on sekä opettavainen että hauska kokemus, joka innostaa luovaa ajattelua. Siitä olemmekin saaneet paljon hyvää palautetta.

Työpajan rakenne

 

Prosessimme alkaa sillä, että käymme kanssanne lyhyen keskustelun ja teemme sen pohjalta itseksemme nelisen tuntia taustatyötä. Keräämme tietoa ja valmistelemme materiaaleja varta vasten tilaajan kulmasta. 

 

Itse työpaja on sitten aamupäivän mittainen.

 

Sessio alkaa päivän teeman esittelyllä ja tosielämän esimerkkien näyttämisellä. Tähän mennessä tilaajat ovat olleet melko ällistyneitä siitä, millaiset asiat ovat jo nyt mahdollisia. Esittelemme AI-työkaluja ja -palveluita, jotka olemme käsin poimineet työpajan tilaajaa ajatellen. Keskitymme palveluihin, jotka tilaaja voisi halutessaan ottaa käyttöön vaikka heti.

 

Seuraavassa vaiheessa, työpajan toisella ja kolmannella tunnilla, osallistujat pääsevät itse toimeen. Kutsumme tätä vaihetta “ohjatuksi leikkimiseksi”. Tarkoitus on hauskasti ja kevyellä otteella tutustua omin käsin muutamiin erilaisiin tekoälytyökaluihin ja -sovelluksiin. Leikkiminen aloitetaan osallistujien omien henkilökohtaisten intressien ja harrastusten kautta. Näkökulma liukuu vasta lopuksi kohti vakavampia työasioita.

 

Luovalla leikkimisellä houkuttelemme ihmiset ulos vakavasta arkiroolistaan, kohtaamaan tekoälyn uteliaalla ja kokeilevalla mielellä. Lähestymistapa hälventää ennakkoluuloja ja tuo myös käsiteltäväksi mahdollisia pelkoja. Tällä metodilla ihmiset yleensä omaksuvat luovan ja aktiivisen roolin suhteessa järjestelmään, joka muuten saattaisi olla vain yksi miedosti uhkaava ja velvoittava koneisto lisää.

 

Joissain teemoissa toki joudutaan lähtemään lähempää arkista aherrusta, mutta yritämme silti pitää ilmapiirin leikkisänä ja avoimena luovuusteorioiden mukaisesti. Tekoäly tarjoaa parhaimmillaan huikean mahdollisuuden nähdä koko työtilanne täysin uudesta kulmasta. Siksi pyrimme pitämään arjen putkinäön aluksi vähän etäämmällä.

 

Emme kuvittele voivamme neuvoa asiantuntijoita työssään, mutta pystymme taatusti tarjoamaan eväät, joilla voitte itse keksiä kymmeniä tapoja kehittää työtänne tekoälyn avulla.

 

Lopuksi esittelemme keskustellen vielä yhden kierroksen AI:n tuottamista visioista, uhkista ja mahdollisuuksista, ja vedämme yhteen päivän saavutukset.

Työpajan mahdolliset variaatiot

​

Kehuttu *) AI-työpajamme perinteisessä muodossaan soveltuu organisaatioille, joissa vasta heräillään AI:n mahdollisuuksiin. 

​​

AI:n mahdollisuuksien yleisesittely

antaa hauskalla ja innostavalla tavalla yleiskuvan tekoälyn merkityksestä ja mahdollisuuksista liiketoiminnassa.

 

Järjestämme mielellään työpajoja myös vähän pidemmälle ehtineille. Tällaisissa työpajoissa syvennytään johonkin tiettyyn teemaan ja yritetään nähdä, millaisia käytännön ratkaisuja tilaajalle teeman ympäriltä voitaisiin löytää. Teema räätälöidään asiakkaan näkemyksen ja visioiden mukaan. Tyypillisesti aiheita voivat olla esimerkiksi:

 

Luonnollista kieltä puhuvat chat-assistentit

Chat-assistentit, jotka toimivat asiakaspalvelun ensikontaktina, puhuvat luonnollista kieltä ja osaavat oikeasti myydä, vertailla ja suositella tuotteita.

​

Tekstimuotoisen asiantuntijasisällön automaattinen tuotanto

Automaatit, jotka moninkertaistavat tuotantotehon ja -nopeuden. Asiakkaat hyödyntävät näitä “blogikoneita” jo monissa tehtävissä.

​

Business Intelligence -ratkaisut

Ratkaisut, jotka seuraavat markkinoita ja osaavat ennakoida, varoittaa ja ehdottaa ratkaisuja kysyntään, kilpailuun ja jopa tuotteiden ominaisuuksiin liittyen.

​

Virtuaalihahmot myynnin ja markkinoinnin tehtäviin

Virtuaalihahmot esittelevät tuotteita monikielisesti, tuottaen sisältönsäkin vähintään puoliautomaattisesti.

 

 

Mitä saat mukaasi?

 

Osallistujat saavat uusia oivalluksia ja konkreettisia työkaluja, joilla he voivat jatkaa AI:n hyödyntämistä omassa työssään. Työpajat myös kannustavat verkostoitumaan muiden samanhenkisten ammattilaisten kanssa, ja luovat pohjan jatkokeskusteluille ja mahdollisille yhteistyöprojekteille.

 

Useampikin työpajoihin tähän mennessä osallistuneista on spontaanisti halunnut kertoa ottaneensa uusia työtapoja käyttöön jo samana iltapäivänä. Paljon sen parempaa palautetta on vaikea kuvitella saavansa.

 

 

*) Olen kiertänyt työpajamme kanssa jo aikamoisen määrän firmoja, ja erinomaisia referenssejäkin on kertynyt. Tässä muutama oikein videolla:

 

Pop Median Tuomo Häkkinen katsoi, että työpajamme on pakollista ohjelmaa käytännössä kaikille, yrityksen koosta riippumatta:

https://vimeo.com/ikitomu/popmedia

 

Markkinointitoimisto Ida Framin Panu Laaksonenkin arvosti. Hän koki tiiminsä saaneen valtavan määrän työkaluja ja suuntia mihin edetä:

https://vimeo.com/ikitomu/idafram

 

Kuten myös Jungheinrichin markkinointijohtaja Petteri Leino, jonka mielestä työpaja antoi konkreettisia välineitä heti omassa työssä hyödynnettäväksi:

https://vimeo.com/ikitomu/jungheinrich

 

 

AI-työpajamme buukkaaminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Sen voi ostaa ja jopa ajan varata netistä.

 

Linkki tuotteeseen nettikaupassamme:

https://holvi.com/shop/ikitomu/product/fc6f3f62393326e3018227e71e3f3825/

 

Jos pajan päädytte hankkimaan, niin maksun jälkeen voit suoraan varata sille sopivan ajankin kalenteristamme:

https://bookme.name/Ikitomu/ai-tyopaja

 

 

Tekoäly ei useimmille meistä ole ensisijaisesti teknologinen haaste. Se on teknologinen murros, joka muuttaa koko toimintaympäristöä. Siksi oleellisinta on oppia ajattelemaan uuden tilanteen ehdoilla ja pystyä tekemään oikeita strategisia ratkaisuja uuden tiedon pohjalta.

 

Ja juuri siihen AI-työpajamme on suunniteltu. 

 

Ota ratkaiseva askel tulevaisuuteen ja varaa työpajasi nyt!

 

Tarvittaessa lisäkysymyksiä voi esittää puhelimitse +358414990345 tai sähköpostitse hello@ikitomu.com, tai millä kommunikaatiovälineellä tahansa, (melkein) milloin tahansa. Kannattaa myös tsekata, olisimmeko sattumalta tavattavissa videoneuvotteluhuoneessamme https://whereby.com/ikitomu/

Screenshot 2023-10-03 at 13.29.17.png

Entä jos tarvitsisimme jo huomattavasti edistyneempiä ratkaisuja?

 

Sitten, jos ja kun jossain vaiheessa alkaa olla tarvetta vähän jykevämpiin tuotekehityshankkeisiin, saattaa uunituoreesta ED Design (https://ed-design.fi) -yhteistyöstämme olla iloa.

 

ED ei firmana yleensä sano ihmisille mitään, mutta heidän työhönsä jokainen suomalainen törmää lähes 100% varmasti lähes päivittäin. Siellä on muotoiltu tuotteita Oraksen hanoista Molokin jätehuoltojärjestelmiin, Lumenen tuotepakkauksista Valtran traktoreihin. He ovat hoitaneet 50 toimintavuotensa aikana yli 4000 tuotekehityshanketta. Meillä on nyt ilo kehittää heidän tekoälyosastoaan ja edustaa ED Design Puzzle™ -tuotetta.

 

ED:n Design Puzzle™ on erinomainen, modulaarinen työkalu. Se on alkujaan kehitetty tuotesuunnittelun tarpeisiin, mutta sillä voidaan mainiosti suunnitella myös tekoälyvetoisia palveluja. ED Design on suodattanut Design Puzzleen™ yli 4000 tuotekehityshankkeensa tiedon ja kokemuksen. Se on rakenteeltaan modulaarinen, joten se soveltuu täydellisesti lähes minkä tahansa kokoisen ja millaisen tahansa suunnitteluprosessin pohjaksi. Design Puzzle™ tuottaa uniikkeja tuotekehityspolkuja, jotka lähtevät kurinalaisesti todellisen tarpeen määrityksestä ja etenevät liiketoiminnallisen ympäristön ja teknologisten mahdollisuuksien kautta tuoteideoihin. 

 

Käytännössä Design Puzzle™ on koeteltua, mallinnettua design-ajattelua lukuisten menestystuotteiden taustalla. Tekoälyn monimutkaisessa ja kaoottisesti kehittyvässä todellisuudessa ajattelu on pidettävä kirkkaana. Juuri siihen ED Designin Design Puzzle™ pystyy nähdäksemme paremmin kuin mikään muu näkemämme työkalu.

 

Mikäli Design Puzzle™ kiinnostaa, kannattanee aloittaa varaamalla verkosta lyhyt etäesittely:

https://bookme.name/ikitomu/30min 

 

Yhteistyöstä löytyy toki materiaalia verkostakin, kerron asiasta esimerkiksi oheisella videolla:

https://vimeo.com/857673616

 

ED Designin sivut löytyvät osoitteesta:

https://ed-design.fi 

 

 

Kysymyksiä voi esittää puhelimitse +358414990345 tai sähköpostitse hello@ikitomu.com, tai millä kommunikaatiovälineellä tahansa, (melkein) milloin tahansa. Kannattaa myös tsekata, olisimmeko sattumalta tavattavissa videoneuvotteluhuoneessamme https://whereby.com/ikitomu/

 

Tervetuloa mukaan!

Ota rohkeasti ensimmäinen askel. Varaa AI-työpajamme heti!​

​

bottom of page